Ofertă analize

Ofertă analize 2017-07-28T12:21:41+00:00

Lista analize Industria carnii. Carne si produse din carne

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Izolare si identificare germeni din genul Salmonella. SR EN ISO 6579

2. Detectia Salmonella spp. prin tehnica miniVIDAS

3. Detectia si enumerarea Escherichia coli
Metoda orizontala pentru enumerarea Escherichia coli pozitive la β- glucuronidaza
SR ISO 16649- 2: 2007
5- 7 zile

24 h

24 h
Carne tocata si preparate din carne
Carne separata mecanic (CSM)
Produse din carne destinate consumului in stare cruda
Gelatina si colagen
Carcase de bovine, ovine, caprine, cabalin
Carcase de pasari: pui si curcani.
4. Determinarea numarului total de microorganisme formatoare de colonii la 30º C
5. Detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor
3 zile

3 zile
Carcase de bovine, ovine, caprine, cabaline, porcine
Carne tocata
Carne separata mecanic (CSM)
Carcase de bovine, ovine, caprine, cabaline si porcine.

                      Lista analize Industria laptelui. Lapte si produse din lapte

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Izolare si identificare germeni din genul Salmonella. SR EN ISO 6579

2. Detectia Salmonella spp. prin tehnica miniVIDAS

3. Detectia si enumerarea Escherichia coli.
SR ISO 16649- 2

4. Detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor SR ISO 21528-1; SR ISO 21528- 2

5. Detectia si numararea stafilococilor coagulazo- pozitivi.
SR EN ISO 6888- 1/SR EN ISO 6888- 2/SR EN ISO 6888- 3
5- 7 zile

24 h

24 h


3 zile


3 zile
Lapte praf si zer praf
Branzeturi
Unt
Smantana
Inghetata si deserturi lactate congelate
6. Determinarea numarului total de microorganisme formatoare de colonii la 30º C
SR EN ISO 4833- 1

7. Aflatoxina M1
3 zile


24 h
Laptele crud de vaca si de la alte specii
Lapte praf si zer praf
Branzeturi din lapte crud, alte produse lactate

Lista analize peste si produse din peste

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Izolare si identificare germeni din genul Salmonella. SR EN ISO 6579

2. Detectia Salmonella spp. prin tehnica miniVIDAS
5 - 7 zile


24 h
Crustacee si moluste preparate
Moluste bivalve vii si echinoderme, tunicieri si gastropode vii
3. Detectia si enumerarea Listeria monocytogenes. Metoda orizontala pentru detectarea si numararea Listeria monocytogenes.
SR EN ISO 11290- 1: 2000/ A1: 2005

4. Detectia Listeria monocytogenes prin tehnica miniVIDAS
5 - 10 zile


3 zile
Peste si produse din peste
5. Determinarea numarului total de drojdii si mucegaiuri.
Metoda orizontala pentru enumerarea drojdiilor si mucegaiurilor.
Partea 2: Tehnica de numarare a coloniilor din produse cu activitatea apei mai mica sau egala cu 0,95, SR ISO 21527- 2: 2012
5- 7 zilePeste sarat

Lista analize furaje

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Izolare si identificare germeni din genul Salmonella. SR EN ISO 6579


2. Detectia Salmonella spp. prin tehnica miniVIDAS
5- 7 zile

24 h
Furaje ambalate in conserve
3. Detectia si enumerarea Listeria monocytogenes. Metoda orizontala pentru detectarea si numararea Listeria monocytogenes.
SR EN ISO 11290- 1: 2000/ A1: 2005

4. Detectia Listeria monocytogenes prin tehnica miniVIDAS
5- 10 zile


3 zile
Furaje murate: silozuri si semisilozuri
5. Determinarea numarului total de drojdii si mucegaiuri.
SR ISO 21527- 2: 2012. Identificarea microscopica a fungilor toxigeni (producatori de micotoxine)
5- 7 zilePremixuri, concentrate, amestecuri furajere
Amestecuri furajere granulate
Furaje proteice de origine vegetala si anima
Furaje boabe si tarate rezultate din acestea
6. Detectia si enumerarea Escherichia coli prezumtive.
SR ISO 7251: 2009
6 zilePremixuri, concentrate, amestecuri furajere
Amestecuri furajere granulate
Furaje proteice de origine vegetala si animala
7. Detectia si enumerarea Clostridium perfringens
SR EN ISO 7937: 2005
3 zileMaterii prime furajere obtinute prin procesarea pestelui sau vietuitoarelor marine (faina de peste, hidrolizate proteice din peste)
Premixuri, concentrate, amestecuri furajere
Amestecuri furajere granulate
Furaje proteice de origine vegetala si animala
8. Examenul componentelor nutritionale prin spectrometrie in infrarosu apropiat (NIR): proteina bruta,grasime bruta ,celuloza bruta,umiditate, cenusa, amidon, gluten24 hMaterii prime furajere boabe, furaje combinate, sroturi proteice vegetale
9. Activitate ureazica ( factori antinutritionali) 24 hProduse toastate din soia
10. Reactia Kreiss (rancezirea grasimilor)24 hGrasimi furajere, materii furajere cu continut ridicat de grasimi
11. Determinarea continutului de micotoxine: Aflatoxine totale, Aflatoxina B1, Ochratoxina A, Zearalenona, Fumonisina, DON (deoxinil-valenol), T2- HT2. Tehnica Elisa1- 5 zileFuraje si materii prime furajere

Lista analize Industrie panificatie. Produse panificatie si cofetarie

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor SR ISO 21528- 23 zileMargarină de consum
Torturi şi prăjituri cu creme, frişcă, fructe
Prafuri de budinci şi creme deshidratate, înlocuitori de frişcă, pulberi de sucuri,
Paste făinoase (inclusiv cu umpluturi)
Produse de panificaţie cu umpluturi
Produse de panificaţie şi de patiserie congelate
Derivate din cereale (fulgi de grâu, porumb, orez, produse expandate)
2. Determinarea numarului total de drojdii si mucegaiuri.
Metoda orizontala pentru enumerarea drojdiilor si mucegaiurilor. Partea 2: Tehnica de numarare a coloniilor din produse cu activitatea apei mai mica sau egala cu 0,95
SR ISO 21527- 2: 2012
5- 7 zilePrafuri de budinci şi creme deshidratate, înlocuitori de frişcă, pulberi de sucuri
Paste făinoase (inclusiv cu umpluturi)
Produse de panificaţie simple
Produse de panificaţie cu umpluturi
Făinuri pentru panificaţie
Făinuri cu grad de extracţie mic (sortiment făină albă 480, sortiment făină albă 550, sortiment făină albă 650)
Făinuri cu grad de extracţie mare (sortimente de făină cu grad de extracţie mai mare de 650)
Derivate din cereale (fulgi de grâu, porumb, orez, produse expandate)
Biscuiţi, biscuiţi glazuraţi, paleuri (fursecuri), napolitane cu diferite creme, nuga

Lista analize produse zaharoase

Metoda de analiza/ Referential
Timp de executieMatrice
1. Detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor SR ISO 21528- 23 zileBomboane, altele decât de ciocolată
Jeleuri, rahat, gemuri, marmelade, şerbeturi, dulceţuri, fructe confiate
2. Determinarea numarului total de drojdii si mucegaiuri.
Metoda orizontala pentru enumerarea drojdiilor si mucegaiurilor. Partea 2: Tehnica de numarare a coloniilor din produse cu activitatea apei mai mica sau egala cu 0,95
SR ISO 21527- 2: 2012
5- 7 zileCiocolată, bomboane de ciocolată
Ciocolată umplută

Lista analize produse alimentare gata de consum

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Izolare si identificare germeni din genul Salmonella. SR EN ISO 6579

2. Detectia Salmonella spp. prin tehnica miniVIDAS
5 - 7 zile
24 h
Semințe germinate (gata pentru consum)
Formule de inceput deshidratate si produse alimentare dietetice pentru scopuri medicale speciale destinate sugarilor sub sase luni
Formule de continuare deshidratate
3. Detectia si enumerarea Listeria monocytogenes. Metoda orizontala pentru detectarea si numararea Listeria monocytogenes.
SR EN ISO 11290- 1: 2000/ A1: 2005

4. Detectia Listeria monocytogenes prin tehnica miniVIDAS
5- 10 zile


3 zile
Produse alimentare gata pentru consum destinate sugarilor și produse alimentare gata pentru consum destinate unor scopuri medicale speciale (1)
Produse alimentare gata pentru consum, care permit dezvoltarea de L. monocytogenes, altele
decât cele destinate sugarilor sau unor scopuri medicale special
Produse alimentare gata pentru consum, care nu permit dezvoltarea de L. monocytogenes, altele decât cele destinate sugarilor sau unor scopuri medicale
5. Determinarea numarului total de drojdii si mucegaiuri.
Metoda orizontala pentru enumerarea drojdiilor si mucegaiurilor. Partea 2: Tehnica de numarare a coloniilor din produse cu activitatea apei mai mica sau egala cu 0,95
SR ISO 21527- 2: 2012

5 - 7 zile
Concentrate alimentare (supe, cuburi din carne, legume)
Muştar alimentar
Alune, nuci (miez)
Oţet alimentar
Uleiuri rafinate, uleiuri nerafinate, unt de arahide, pastă de susan
Ketchup
Seminţe de consum
Arome alimentare naturale şi sintetice
6. Detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor SR ISO 21528- 23 zileSosuri de condimentare nepasteurizate
Sosuri de condimentare pasteurizate
Borş
Sandvişuri, mâncăruri tip fast-food şi alte preparate culinare gata de consum

Lista analize legume si fructe

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Izolare si identificare germeni din genul Salmonella. SR EN ISO 6579

2. Detectia Salmonella spp. prin tehnica miniVIDAS
5 - 7 zile

24 h
Legume si fructe taiate anterior (gata pentru consum)
3. Detectia si enumerarea Escherichia coli
Metoda orizontala pentru enumerarea Escherichia coli pozitive la β- glucuronidaza
SR ISO 16649- 2: 2007
24 hFructe și legume taiate anterior (gata pentru consum)
5. Determinarea numarului total de drojdii si mucegaiuri.
Metoda orizontala pentru enumerarea drojdiilor si mucegaiurilor.
Partea 2: Tehnica de numarare a coloniilor din produse cu activitatea apei mai mica sau egala cu 0,95
SR ISO 21527- 2: 2012
5- 7 zileLegume congelate
Legume deshidratate
Fructe deshidratate
6. Detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor SR ISO 21528- 23 zileLegume congelate
Legume deshidratate
Fructe deshidratate

Lista analize produse tip plafar

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor SR ISO 21528- 23 zileCeai (plantă pentru infuzie), fructe deshidratate
2. Determinarea numarului total de drojdii si mucegaiuri.
Metoda orizontala pentru enumerarea drojdiilor si mucegaiurilor.
Partea 2: Tehnica de numarare
5-7 zileCeai (plantă pentru infuzie), cereale, tarate, sucuri,concentrate, etc

Lista analize bauturi alcoolice si non alcoolice

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Izolare si identificare germeni din genul Salmonella. SR EN ISO 6579

2. Detectia Salmonella spp. prin tehnica miniVIDAS
5- 7 zile

24 h
Sucuri de fructe si legume nepasteurizate (gata pentru consum)
3. Detectia si enumerarea Escherichia coli
Metoda orizontala pentru enumerarea Escherichia coli pozitive la β- glucuronidaza
SR ISO 16649- 2: 2007
24 hSucuri de fructe și legume nepasteurizate (gata pentru consum)
5. Determinarea numarului total de drojdii si mucegaiuri.
Metoda orizontala pentru enumerarea drojdiilor si mucegaiurilor.
Partea 2: Tehnica de numarare a coloniilor din produse cu activitatea apei mai mica sau egala cu 0,95
SR ISO 21527- 2: 2012
5- 7 zileBăuturi răcoritoare
Sucuri de legume şi fructe pasteurizate
Nectaruri
Sucuri concentrate şi piure de fructe şi legume, altele decât formulele de început, deshidratate, şi produsele alimentare dietetice pentru scopuri medicale speciale destinate sugarilor sub 6 luni
Bere pasteurizată
Emulsii pentru băuturi răcoritoare
6. Detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor SR ISO 21528- 23 zileBăuturi răcoritoare
Sucuri de legume şi fructe pasteurizate
Nectaruri
Sucuri concentrate şi piure de fructe şi legume, altele decât formulele de început, deshidratate, şi produsele alimentare dietetice pentru scopuri medicale speciale destinate sugarilor sub 6 luni
Bere pasteurizată

Lista analize Teste de sanitatie

Metoda de analiza/
Referential
Timp de executieMatrice
1. Determinarea numarului total de microorganisme formatoare de colonii la 30º C
SR EN ISO 4833- 1: 2014
3 zileAmbalaje din: sticla, carton, material plastic etc., care vin in contact direct cu alimentul
Conducte de la instalatia de pasteurizare
Suprafete de lucru de pe fluxul tehnologic care vin in contact direct cu alimentul
Mesele din blocurile alimentare
Bazine, tancuri, aparate
Echipament de protectie
Tacamuri, cani, cesti, pahare etc. (conditii referitoare la un obiect)
Farfurii (conditii referitoare la un obiect)
Hartie si folie folosite in vanzare
2. Detectia si enumerarea bacteriilor coliforme
Metoda orizontala pentru enumerarea bacteriilor coliforme.
SR ISO 4831: 2009
4 zileAmbalaje din: sticla, carton, material plastic etc., care vin in contact direct cu alimentul
Conducte de la instalatia de pasteurizare
Suprafete de lucru de pe fluxul tehnologic care vin in contact direct cu alimentul
Bazine, tancuri, aparate
Echipament de protectie
Hartie si folie folosite in vanzare
3. Detectia si numararea stafilococilor coagulazo- pozitivi
Metoda orizontala pentru enumerarea stafilococilor coagulaza- pozitivi (Staphylococcus aureus si alte specii). Partea 3: Detectie si tehnica pentru numere mici
SR EN ISO 6888- 3: 2003
4 zileMese din blocurile alimentare
Tacamuri, farfurii, cani, cesti, pahare etc. (conditii referitoare la un obiect)
Maini
4. Detectia si enumerarea enterobacteriaceelor
Metoda orizontala pentru detectia si enumerarea Enterobacteriaceelor
SR ISO 21528- 2: 2007
5 zileMese din blocurile alimentare
Tacamuri, farfurii, cani, cesti, pahare etc. (conditii referitoare la un obiect)
Maini